
מיהו עורך דין משרד הביטחון ומתי אתם צריכים אותו?
הגשת תביעה במטרה לקבל הכרה בתור נכה צה"ל מול משרד הביטחון היא תהליך מורכב מאוד, ובהתאם לכך הוא דורש התמודדות עם מערכת בירוקרטית סבוכה.
קיימים לא מעט מקרים בהם נפגעים מגלים כי סביר להניח שאינם יוכלו להתמודד לבד עם הדרישות המשפטיות הטמונות בכך, וכתוצאה מכך יתקשו לקבל את הזכויות שמגיעות להם – כאן עורך דין משרד הביטחון נכנס לתמונה.
אז מיהו אותו עורך הדין, באילו מקרים צריך אותו ומה עוד חשוב לדעת על נושאים אלו? על כך ועוד נסביר בשורות הבאות.
תביעה מול משרד הביטחון – קצת רקע
כשזה נוגע להוכחת נכות, יש לציין כי משרד הביטחון מציב רף גבוה במיוחד בכל הנוגע להוכחת הקשר בין פציעה או מחלה לבין שירותו של נפגע.
לכן כל-כך חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון עם ידע נרחב וניסיון מעמיק. עורך דין יכול לסייע בכל הנוגע לניהול התביעה, מבטיח שמירה מלאה על זכויות הלקוח שלו וכמובן גם מסייע לקבל אחוזי נכות מקסימליים.
תביעות משרד הביטחון אינן פשוטות כלל, ולכן חשוב במקרים כאלו להיעזר בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון שזהו תחום המומחיות שלו.
מה חשוב לחפש בעורך דין?
אחרי שקיבלנו קצת רקע, והבנו באילו מקרים חשוב להיעזר בעורך דין, הרי שכעת עלינו לדעת כיצד לבחור עורך דין מקצועי.
להלן מספר פרמטרים חשובים:
• ניסיון בתיקים קודמים – כמו עורך דין מכל סוג אחר, גם כאן – ניסיון במידה רבה מעיד על רמת המומחיות שלו. לכן, חשוב מאוד להקפיד לבחור עורך דין בעל ניסיון בתיקים קודמים. עורך דין כזה בהרבה מאוד מקרים יכיר את הדרישות הספציפיות של משרד הביטחון, ועל כן ידע כיצד לבנות תיק חזק ומבוסס בהתאם אליהן.
• רקורד מוכח – חשוב לבדוק האם לעורך הדין בו אתם מעוניינים יש רקורד מוכח, לרבות המלצות מלקוחות מרוצים ומקרים מוכחים בהם סייע להם להשיג אחוזי נכות התואמים את הפגיעה שלהם. חשוב לא פחות לוודא כי לעורך הדין יש ניסיון בניהול הליכים מורכבים יחסית.
• ערעור במידת הצורך – חשוב לוודא כי עורך הדין שאתם מעוניינים בשירותיו יודע כיצד להתמודד עם תביעה שנדחתה, ובמידת הצורך להגיש ערעור מקצועי.
הכנה לועדה רפואית – איך זה עובד?
-
איסוף מסמכים – השלב הראשון יהיה איסוף מסמכים רפואיים. בשלב זה, עליכם לאסוף דוחות רפואיים מפורטים ככל הניתן מכל הגורמים המטפלים, לרבות חוות דעת של מומחים רפואיים מכיוון שמידע כזה יוכל לתמוך בטענות שלכם לאורך התביעה.
-
ייעוץ מקדים – לפני הועדה, חשוב לערוך ייעוץ מקדים עם עורך הדין שלכם. הייעוץ יעזור לכם להתכונן מראש לשאלות הועדה ולהימנע מטעויות נפוצות.
-
הצגת התסמינים – חשוב לתאר לאורך הועדה את מצב הפגיעה שלכם באופן מדויק ככל הניתן, ובפרט להדגיש כיצד הפגיעה משפיעה עליכם בחיי היומיום.
בשורה התחתונה
תביעות מול משרד הביטחון אינן עניין של מה בכך לכן תמיד מומלץ להיעזר בעורך דין משרד הביטחון.
אין ספק כי תמיד נרצה להשיג את הזכויות שמגיעות לנו – אך לשם כך אלינו לדעת כיצד להתנהל נכון מול המערכת, ובכך יכול לעזור לנו עו"ד גיל סאלם, לו ניסיון מעמיק בכל הנוגע לתביעות מול משרד הביטחון.